Založ si blog

Západ sa už o budúcnosti Putina rozhodol

Vo svetových médiách sa začali vášnivé diskusie o úspechoch ukrajinskej armády: niektorí autori ju chvália, citujú odborníkov a rozoberajú demoralizáciu rašistov, iní, naopak, hovoria ústami ruskej propagandy, zdôrazňujúc straty. .

🫵🏼Západ je prehriaty očakávaniami útočnej aktivity Ozbrojených síl Ukrajiny, preto je v jej záujme, aby neustále napredovala, minimálne 500 m denne. Prvýkrát sme tento názor počuli od ukrajinských politikov a teraz americké Politico vymaľovalo tento „syndróm víťazstva“ všetkými farbami.

👉🏼USA môžu prerušiť vojenskú pomoc Ukrajine, ak protiofenzíva zlyhá: Ak Ukrajina uspeje, bude tam prúdiť vojenská a ekonomická pomoc naveky, zatiaľ čo zlyhanie by mohlo viesť k výzvam na diplomatické urovnanie konfliktu a zničeniu jedného z prelomových úspechov Bieleho Domu, a to diplomatického zničenia rašistov, ktoré USA nestálo skoro nič.

👉🏼Ukrajinskí vojaci si nie sú istí, že americkí zákonodarcovia schvália dodatočné financovanie pre Ukrajinu po dokončení súčasnej protiofenzívy: akékoľvek neúspechy v protiofenzíve by mohli viesť k výzvam na zníženie výdavkov na obranu. Mozgy politikov sú ovládané verejnou mienkou, ktorá je ovplyvňovaná prostredníctvom médií.

👉🏼 Biden osobne nevenuje pozornosť aktuálnej situácii v médiách. Na stretnutí s britským premiérom Rishi Sunakom opakovane hovoril o zámere poskytnúť Ukrajine „dlhodobú bezpečnosť, aby sa zabránilo budúcej agresii“ a že USA „v skutočnosti majú financie na podporu Ukrajiny tak dlho, ako to bude potrebné“.

🫵🏼 Podcenil sa význam stretnutia medzi Bidenom a Sunakom: zdá sa, že o budúcnosti Putina sa už rozhodlo. Po úspešnej ofenzíve ukrajinských ozbrojených síl by mal prísť o moc. Jasne to vysvetľuje Economist v článku s názvom „Západ vidí tri verzie vývoja vojny na Ukrajine“.

👉🏼 Prvá: Ukrajina urobí veľký prielom, dobije značnú časť území na východe krajiny a ohrozí anektovaný Krym. Kvôli stratám môže Putin prísť o moc a Rusko môže stratiť kontrolu nad svojim jadrovým arzenálom.

👉🏼 Druhá: Rašisti nie sú úplne porazení, no črtá sa pred nimi perspektíva ďalších porážok. A to môže stačiť na oslabenie ruského Führera.

👉🏼 Po tretie: Rusko si ponechá väčšinu okupovaných území, čo Putina povzbudí. No, aj pre túto verziu by mal existovať pesimistický scenár pre Putina.

Nezabúdajme, že najdôležitejšie je to, že kľúčoví politici planéty už jasne zformulovali cieľ zničiť Putina: hovoria, že to nie je len cieľom ukrajinských ozbrojených síl, ale aj Západu, ktorý by mal pracovať na rozšírení záruk pre Kyjev. „Ak budú takéto záruky – na obranu a obnovu infraštruktúry – dlhodobo právne formalizované, zničí to nádej Kremľa čakať, kým sa Západ „unaví“ z pomoci Ukrajine.“

☆K dispizícii je aj YouTube kanál https://youtube.com/@obranaukrajiny

Maniak Putin stále môže spôsobovať bolesť bratom Ukrajincom

08.06.2023

Putinove slová „všetko ide podľa plánu“ sa už dávno stali mémom.Neustále sa na ne spomína, pretože neustále prichádzajú nové potvrdenia, nič nejde podľa Putinovho plánu.V skutočnosti je to ešte horšie.Putin už dávno nemá žiadny plán.Ten, ktorý bol k dispozícii, bol naplánovaný maximálne na apríl až máj 2022.Putinov plán invázie na Ukrajinu bol celý [...]

Ako Rusi vyhodili do vzduchu Kachovskú priehradu

07.06.2023

Krátka preambula. Ukrajinskí ľudia na okupovaných územiach vedia všetko a o každom. Žiadne zlo nebude skryté, žiadny zločin rašistov nezostane nevysvetlený. Teraz k veci, alebo skôr k tomu, ako Rusi vyhodili do vzduchu Kachovskú priehradu. Verzie o ukrajinských raketách či mimozemšťanoch môžu ísť okamžite do pekla, pretože Rusi nastražili výbušniny na mínus 9. [...]

Dopadlo to ako obvykle

06.06.2023

Deštrukcia vodnej elektrárne Kachovka veľmi pripomína nočné raketové útoky na Kyjev a celú Ukrajinu: Kremeľský führer sa snaží presvedčiť celý svet o svojej demencii. Neustúpi len tak a snaží sa Ukrajine, ktorá je vo víťaznom ťažení, spôsobiť maximálne škody. Na druhej strane, dnešná explózia môže znamenať, že sa rašisti rozhodli z juhu Ukrajiny ustúpiť. Je [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Obrana Ukrajiny

Blog na obranu Ukrajiny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 10880x
Priemerná čítanosť článkov: 2720x

Autor blogu

Kategórie

Archív